HIMOSTA OLEMME TULLEET-

                                                                                           näyttämöteos


Himosta olemme tulleet- on uusi tuotanto joka pohjautuu Saaga Sees runokokoelmaan.

Runokokoelma puhumattomuudesta, kahvipöydässä vaietuista aiheista, hiljaisuudesta. Kokoelma katsoo lukittujen ovien taakse ja näyttää niiden takaiset halut ja häpeät luonnonvalossa.

Tabujen ja vaikenemisen vaikutuksia yksilöön, seksuaalisuuteen, parisuhteeseen ja yhteiskuntaan tarkastellaan vuoroin neuroottisen nuoren naisen, vuoroin ulkopuolisen katsojan näkökulmasta. Eroottinen kuvasto on vahvaa ja sen merkitys syvenee ja muuttaa muotoaan pitkin kokoelmaa.
Valitettavasti koronatilanteen vuoksi esityksen tuotanto viivästyy


Esiintyjät:

Miia Ahonen, Jenni Säkkinen, Hanna-Kaija Takalo, Ville Sievänen, Saaga Suonvieri ja Aake Lämsä


Runokokoelma:

Saaga Sees

Näyttämöteoksen käsikirjoitus ja ohjaus:

Saaga Suonvieri ja Hanna-Kaija Takalo

Tuottaja:

Hanna-Kaija Takalo

Valokuvanäyttelyn valokuvaaja:

Hadi Nikzad


Media

Saaga - Himosta olemme tulleet (virallinen runovideo)

https://www.youtube.com/watch?v=iRjMA6u-h6w


Henkilöt

Saaga Suonvieri

Saaga on kirjoittanut teoksen runokokoelman. Hän toimii teoksessa runonlausujana ja on käsikirjoittanut ja ohjannut näyttämöteoksen yhdessä Hanna-Kaijan kanssa.

Saaga on koulutukseltaan muusikko, pääaineena laulu ja instrumenttina kosketinsoittimet. Lisäkoulutuksena hän on suorittanut musiikkiterapian-perusopinnot ja 1. lukuvuoden kestävän tanssitaiteen linjan.

Saaga on toiminut esiintyjänä useassa kokoillan teoksessa ja yhtyeissä ympäri suomen. Saaga toimii pääasiassa laulaja-lauluntekijänä ja keikkailee omalla musiikillaan. Musiikissa Saaga arvostaa riskien ottoa, voimakasta ilmaisua sekä rohkeita lyriikoita.

Kuva: Miquel Such

Hanna-Kaija Takalo

Hanna-Kaija on käsikirjottanut ja ohjannut näyttämöteoksen yhdessä Saaga Suonvierin kanssa. Hanna-Kaija toimii teoksessa tanssijana. Hän on myös tuottanut teoksen.

Hanna-Kaija on koulutukseltaan ammattitanssija ja tanssinopetta (AMK). Taidealan jatko-opintoina taideterapia-ohjaaja. Ravinto- ja liikuntaneuvojaksi hän on valmistunut eri urheilu- ja liikuntaopistoista. Hän on suorittanut myös vaatetusalan perustutkinnon.

Hanna-Kaija on tanssinut useassa kokoillan teoksessa ympäri suomen sekä lukuisissa pienteoksissa. Tanssin ja liikunnan parissa hän on työskennellyt vuodesta 2008.


Hadi Nikzad

Hadi on toiminut Hanna-Kaijan vahvana työparina luoden valokuvat antaen niihin oman vahvan taiteellisen näkemyksensä.

Hadi on Iranilaissyntyinen, Ouluun hän tuli Saksan kautta opiskelemaan. Hän on opiskellut muun muassa graafista suunnittelua, videokuvausta sekä valokuvausta.

Hadi työllistää itsensä itsenäisenä ammatinharjoittajana valo- ja videokuvaajana.

Miia Ahonen

Miia toimii teoksessa tanssijana ja taiteellisena assistenttina.  

Miia on koulutukseltaan tanssinopettaja (AMK). Hän on kerännyt monipuolista kokemusta etenkin nykytanssin saralla eri opettajien johdolla eri puolilla Suomea.

Miia on toiminut kokoillan teoksissa tanssijana. Hänen koreografioitaan on palkittu useissa tanssikatselmuksissa. Hän on myös toiminut palkituissa pienteoksissa tanssijana.

Kuva: Katariina Kirves

Jenni Säkkinen

Jenni toimii teoksessa tanssijana.

Jenni on monipuolinen taiteenalan ammattilainen. Jenni on koulutukseltaan tanssinopettaja (AMK). Jenni on opiskellut teatterialaa sekä Kauniaisten teatteriakatemiassa, että Etelä-pohjanmaan opistolla usean vuoden ajan. Hän on myös valmistunut Metropolian ammattikorkeakoulusta esimiestyön ja työyhteisön kehittämisen tradenomiksi.

Jenni on toiminut useassa kokoillan näyttämöteoksessa sekä tanssijana, että näyttelijänä ympäri Suomen.

Ville Sievänen

Ville toimii teoksessa tanssijana

Ville on koulutukseltaan ammattitanssija ja on täydentänyt  osaamistaan Oulun ammattikorkeakoulussa tanssinopettaja linjalla päälajinaan baletti. Hän on myös koulutukseltaan pukeutumisen ja estradivaatetuksen artesaani.

Ville on monipuolinen esiintyjä ja on toiminut usean vuoden ajan freelance tanssijana, tanssien useissa näyttämöteoksissa ympäri Suomen. Hän on toiminut muun muassa Tanssiteatteri MD teoksissa tanssijana, laulaen, että näytellen rooleja.

Teoksen toteutusta tukeneet

Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahasto


Taiteen edistämiskeskus

Oulun kaupunki