RIITTÄMÄTÖN-

                              valokuvanäyttely


Itse olen ihan romuna, poikani 17 v. on kahden vuoden ajan käyttänyt kaikkia mahdollisia huumausaineita. Enimmäkseen muuntohuumeita ja tutkimuskemikaaleja. Koko kesän hän oli eri pituisilla hatkareissuilla lastensuojeluyksiköistä, välillä hän kävi syömässä ja levähtämässä ja lähti uudestaan. Viimeisimmän kolmen viikon hatkareissun aikana olivat kummatkin käsivarret piikitetty, suonensisäiset päähuumausaineet ovat amfetamiini ja subutex... Vuoden sisällä hän on istunut kolmatta kertaa eho jaksolla, josta olen todella kiitolinen. Lupaukset ja valheet ovat saaneet niin syvän haavan sisääni, että alan kyynistyä... Suhteemme on todella hyvä ja läheinen, olen tukenut poikaa jokaisella retkahduksella ja vastoinkäymisen kohdatessa. Nyt minusta tuntuu että olenko mahdollistaja, sillä olen aina hänen kompastuttuaan ollut nostamassa hänet syliini. Hän itkee, hän itkee niin kovasti sylissäni että sydämmeni murskaantuu, kun vain saisin hänen tuskansa ja taakkansa pois. Tällä hetkellä olen päättänyt ottaa etäisyyttä, jos se motivoisi häntä parantumaan... Ikävä on niin suunnaton, minusta tuntuu ettei henkeni kulje. Rakastan niin paljon sitä poikaa...Valokuvaaja

Matleena Vartiainen

Taiteellinen ohjaaja

Miili Wong

Tuotanto

Hanna-Kaija Takalo

Näyttelyt

Oulun kaupunginkirjasto

20.08- 09.09.2018

*

Oulun Kulttuuritalo Valve

19.09- 21.09.2018

*

Yhteistyössä Oulun kaupungin Kirjavaa Kulttuuria- hankkeen kanssa - Kulttuuritalo Valve

08.12.2018

*

Yhteistyössä Oulun ehkäisevän päihdetyön kanssa

Oulu10

5.11- 18.11.2018


Matleena Vartiainen

Matleena on toiminut valokuvanäyttelyn kuvaajana.

Hän on koulutukseltaan meikkaaja- maskeeraaja sekä ammattikuvaaja. Hän on työskennellyt make- up artistina Milanossa eri teattereissa ja mallitoimistoissa, sekä maskeeraajana Kemin ja Oulun kaupunginteatterissa. Valokuvaajana hän on toiminut parin vuoden ajan.

Matleena on erityisen kiinnostunut muotokuvauksesta taiteellisella otteella.

Miili Wong

Miili on toiminut taiteellisena ohjaajana valokuvanäyttelylle.

Miili on koulutukseltaan FM, pääaine suomen kieli, perus- ja aineopinnot draamakasvatus. Hän on täydentänyt osaamistaan avoimen teatterikorkeakoulun kautta mm. improvisaatio ja klovnerian koulutuskokonaisuuksilla. Hän on toiminut Oulun Työväen Näyttämön hallituksessa ja järjestäen erilaisia työpajoja teatteripuolelle.


Kuva: Matleena Vartiainen

Hanna-Kaija Takalo

Hanna-Kaija on toiminut valokuvanäyttelyn tuottajana

Hanna-Kaija on koulutukseltaan ammattitanssija ja tanssinopetta (AMK). Taidealan jatko-opintoina taideterapia-ohjaaja. Ravinto- ja liikuntaneuvojaksi hän on valmistunut eri urheilu- ja liikuntaopistoista. Hän on suorittanut myös vaatetusalan perustutkinnon.

Hanna-Kaija on tanssinut useassa kokoillan teoksessa ympäri suomen sekä lukuisissa pienteoksissa. Tanssin ja liikunnan parissa hän on työskennellyt vuodesta 2008.

Kuva: Matleena Vartiainen