ENÄÄ HENGITIN, MUUHUN EN PYSTYNYT-

näyttämöteos


Pienin askelin lähestyt minua, elämääni. 

Sivelet rakkauden ja toivon, uskallan heittäytyä, uskoa.

Kiusoittelet minua, uskallan nauraa.

Antaudun ja olen sinun, täysin sinun.

Satutat minua, mutten huomaa, olen sinun

Petät minut, mutten huomaa, olen sinun.

Tummuus on vallannut minut. Värit ovat kadonneet.

Jäljelle jäi vain se, että hengitin, muuhun en
pystynyt.


Teoksessa tutkitaan ja käsitellään väkivallan eri muotoja.

Ihminen, joka on elänyt fyysisen väkivallan alaisuudessa, mitä hän kokee ja tuntee? Entä seksuaalinen hyväksikäyttö, miten tämä vaikuttaa ihmisen kasvuun ja kehitykseen? Mitä jälkiä jättää henkisen väkivallan muoto?  Teos kertoo erilaisten ihmiskohtaloiden elämäntarinaa, jotka näkyvät nyky- yhteiskunnassamme. Teoksessa pyritään inhimillistämään ihmistä ja tuodaan esille se, että jokaisen ihmisen henkilöhistoria vaikuttaa meihin tässä olevassa hetkessä.

Teoksessa tutkitaan yhteiskuntamme synkkiä sekä vaiettuja aiheita ja peilataan ne tähän päivään.Rooleissa:
Jenni Säkkinen, Henna Männikkö, Teemu Tuohimaa, Milla Lassila, Henna Holma ja Saaga Suonvieri

Muusikot:

Saaga Suonvieri ja Oskari Elomaa


Käsikirjoitus: 

Hanna-Kaija Takalo ja työryhmä

Ohjaus:

Hanna-Kaija Takalo

Koreografi:

Miia Ahonen ja työryhmä

Runot:

Saaga Suonvieri

Sävellys ja sovitus:

Saaga Suonvieri

Tuottaja:

JoJo- Oulun Tanssin Keskus

Valokuvanäyttelyn taiteellinen suunnittelu ja tuotanto:

Hanna-Kaija Takalo

Valokuvanäyttelyn valokuvat:

Hadi NikzadYhteistyössä JoJo- Oulun Tanssin Keskuksen kanssa 

Kulttuuritalo Valve

Pe 12.11. klo 19, ensi-ilta
La 13.11. klo 19
Pe 3.12. klo 19
La 4.12. klo 19

Esitykset jatkuvat keväällä 2022.

Liput:

15€ normaalihinta / 12€ opiskelija, eläkeläinen, työtön /6€ JoJon jäsenhinta, Oamkin tanssinopettajakoulutuksen väki.

Liput Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä sekä Ticketmaster.fi


Heidän työnsä vaikutukset ovat laajat niin yksilön kuin yhteiskunnankin näkökulmasta. Lisäksi Nykyteatteri Vera Audentian toimintalähtöisyys Pohjois- Pohjanmaan alueella taidetta ja elämyksiä tuottavana teatterina on paitsi kullanarvoista myös ennen kaikkea tarpeellista  

 - Petri Kauppinen, tanssitaitelija, tanssin lehtori (MFA)


Koen Nykyteatteri Vera Audentian työn äärimmäisen tärkeäksi ja kauaskantoiseksi. Heidän työskentelynsä on näyttäytynyt pitkäjänteisesti ja tavoitteelliseksi, ovathan he alansa ammattilaisia. He käsittelevät taiteessaan juuri niitä aiheita, mitä ihmiset tarvitsevat

- Tuija Pohjola, liikuntaneuvos, Oulun kaupunginhallituksen- ja valtuuston jäsen  


On tärkeää, että ymmärrämme ongelmien laajempien vaikutusten aiheuttaman problematiikan syvyyden ja laajuuden. Tietoisuuden lisääminen vaikeista aiheista edesauttaa ennaltaehkäisemään, mutta myös kohtaamaan ja ymmärtämään. Nykyteatteri Vera Audentia käsittelee teoksissaan ammattimaisesti aiheita, jotka koskettavat hyvin laajaa määrä ihmisiä eri ikäluokista

- Oulun ensi- ja turvakoti ry


JoJon esitykset on valittu yhteensä 105 tarjotun tuotanto- ja vierailuhakemuksen joukosta. Niistä 35 oli kansainvälisiä hakemuksia. Avoin ohjelmistohaku on näköalapaikka. Ohjelmistotyöryhmä valitsi sellaisia sisältöjä, joista nyt puhutaan. Vera Audentian teoksella esimerkiksi on yhteiskunnallista vaikutusta. Siinä tulee esiin maailman onnellisimman kansan tummempi puoli.

- Helena Lindqvist, JoJo- Oulun Tanssin KeskusHenkilöt

Hanna-Kaija Takalo

Hanna-Kaija  on pääosin rakentanut käsikirjoituksen. Hän toimii näyttämöteoksen ohjaajana.


Hanna-Kaija on koulutukseltaan ammattitanssija ja tanssinopetta (AMK). Taidealan jatko-opintoina taideterapia-ohjaaja. Ravinto- ja liikuntaneuvojaksi hän on valmistunut eri urheilu- ja liikuntaopistoista. Hän on suorittanut myös vaatetusalan perustutkinnon.

Hanna-Kaija on tanssinut useassa kokoillan teoksessa ympäri suomen sekä lukuisissa pienteoksissa. Tanssin ja liikunnan parissa hän on työskennellyt vuodesta 2008.


Miia Ahonen

Miia toimii teoksen koreografina ja tanssijana. Hän on yksi teoksen käsikirjoittajista ja toimii ohjaajan työparina.


Miia on koulutukseltaan tanssinopettaja (AMK). Hän on kerännyt monipuolista kokemusta etenkin nykytanssin saralla eri opettajien johdolla eri puolilla Suomea.

Miia on toiminut kokoillan teoksissa tanssijana. Hänen koreografioitaan on palkittu useissa tanssikatselmuksissa. Hän on myös toiminut palkituissa pienteoksissa tanssijana.

Kuva: Katariina Kirves

Saaga Suonvieri

Saaga toimii teoksessa muusikkona ja laulajana. Saaga on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut musiikit teokseen. Hän on myös kirjoittanut teoksen runomaailman.


Saaga on koulutukseltaan muusikko, pääaineena laulu ja instrumenttina kosketinsoittimet. Lisäkoulutuksena hän on suorittanut musiikkiterapian-perusopinnot ja 1. lukuvuoden kestävän tanssitaiteen linjan.

Saaga on toiminut esiintyjänä useassa kokoillan teoksessa ja yhtyeissä ympäri suomen. Saaga toimii pääasiassa laulaja-lauluntekijänä ja keikkailee omalla musiikillaan. Musiikissa Saaga arvostaa riskien ottoa, voimakasta ilmaisua sekä rohkeita lyriikoita.

Kuva: Miquel Such

Jenni Säkkinen

Jenni toimii teoksessa esiintyjänä ja on yksi käsikirjoittajista.


Jenni on monipuolinen taiteenalan ammattilainen. Jenni on koulutukseltaan tanssinopettaja (AMK). Jenni on opiskellut teatterialaa sekä Kauniaisten teatteriakatemiassa, että Etelä-pohjanmaan opistolla usean vuoden ajan. Hän on myös valmistunut Metropolian ammattikorkeakoulusta esimiestyön ja työyhteisön kehittämisen tradenomiksi.

Jenni on toiminut useassa kokoillan näyttämöteoksessa sekä tanssijana, että näyttelijänä ympäri Suomen.

Oskari Elomaa

Oskari toimii teoksessa sellistinä.


Oskari on koulutukseltaan muusikko ja musiikkipedagogi, instrumenttina hänellä on sello. Hän on myös käynyt Madetojan musiikkilukion.

Oskari on toiminut freelance muusikkona useassa kokoillan näyttämöteoksessa sekä pienteoksissa ympäri suomen. Hän on toiminut muun muassa muusikkona Oulun kaupunginteatterilla sekä Kemin kaupunginorkesterissa. Kokemusta on myös opereteista ja oopperoista. Hän on hyvin monipuolinen muusikko.

Teemu Tuohimaa

Teemu toimii teoksessa esiintyjänä ja on yksi teoksen käsikirjoittajista. 


Teemu on monipuolinen ja pitkänlinjan taiteen ammattilainen. Teemu on yksi Suomen pitkäaikaisimmista ja kokeneimmista katutanssijoista ja opettajista. Katutanssilajeissa on kilpaillut kansainvälisellä tasolla.

Teemu on toiminut freelance- tanssijana useissa kokoillan näyttämöteoksissa mm. Jojo - Oulun tanssin keskuksen, Flow Productionin tuotannoissa sekä Oulun teatterin tuotannoissa.

Milla Lassila

Milla toimii teoksen esiintyjänä. 


Milla on valmistunut tanssialan perustutkinnosta tanssijaksi ja viimeistelee opintojaan Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettaja linjalla päälajinaan showtanssi. 


Milla on tottunut esiintyjä ja esiintynyt freelance- tanssijana useassa kokoillan teoksissa ympäri suomen. 


Henna Holma

Henna toimii teoksessa esiintyjänä ja  on yksi käsikirjoittajista.


Henna on monipuolinen taiteenalan ammattilainen. Hän on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun
taideakatemiasta tanssinopettajaksi ja täydentänyt teatteripuolen opintoja draamakasvatuksen opinnoilla.

Henna on toiminut freelance- tanssijana ja näyttelijänä useissa kokoillan näyttämöteoksessa mm. JoJo- Oulun Tanssin Keskuksella ja Oulun kaupunginteatterilla.

Hadi Nikzad

Hadi toimii teoksen promootio- sekä valokuvanäyttelyn kuvaajana. Hän käyttää kuvauksissaan luovuutta ja taiteellista ilmaisua.

Hadi on Iranilaissyntyinen, Ouluun hän tuli Saksan kautta opiskelemaan. Hän on opiskellut muun muassa graafista suunnittelua, videokuvausta sekä valokuvausta.

Hadi työllistää itsensä itsenäisenä ammatinharjoittajana valo- ja videokuvaajana.

Teoksen toteutusta tukeneet

Taiteen edistämiskeskus


Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahasto


JoJo- Oulun Tanssin Keskus


Oulun kaupunki